Dietetyczne cieniutkie naleśniki z cukinią – Jem je codziennie i chudnę. Obłędne w smaku

SKŁADNIKI

  • około 800 g cukinii
  • 2 jajka
  • 1–1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka soli
  • pęczek pietruszki lub koperku

PRZYGOTOWANIE – chwila przyjemności!

Do przygotowania najlepiej użyć dojrzałą cukinię, która ma najlepszy smak i największą ilość witamin w składzie. Odpowiednie dobranie warzywa ma bardzo duży wpływ na jego późniejszą obróbkę i smak gotowego naleśnika.

Przygotuj tarkę i po dokładnym umyciu cukinii zetrzyj ją na tarce. Nie obieraj jej ze skórki.

Przygotuj pęczek ziół, które podniosą jakość smaku. Może być użyty koper lub pietruszka, który trzeba drobno posiekać.

Roztrzep 2 jajka z łyżeczką soli, używając do tego trzepaczki lub miksera. Szklankę mleka dodaj do ubitego wcześniej jajka i dokładnie wymieszaj. Wsyp do zawartości mąkę i wymieszaj dokładnie ciasto, aż jego konsystencja będzie gładka, bez żadnych grudek.

error: Treść zabezpieczona !!