Niemiecki makowiec z twarogiem z przepisu mojej babci z niemiec – Genialnie prosty i szybki przepis.

Przepis na ten genialny makowiec z twarogiem pochodzi z Niemiec, który nie tylko ciekawie wygląda, ale też cudownie pachnie.

Deser smakuje po prostu obłędnie, jest bardzo syty, a z podanych składników wychodzi naprawdę duże ciasto co jest bardzo wygodne, kiedy spodziewamy się więcej gości i mamy dużą rodzinę w domu.

W przepisie znajduje się kruchy spód i krucha góra oraz delikatne nadzienie twarogowe z makiem. To idealny pomysł na jesienne lub zimowe weekendy.

Składniki na ciasto

  • mąka (190 g)
  • masło (90 g)
  • cukier (80 g)
  • sól (szczypta)

Składniki na nadzienie

  • mleko (450 ml)
  • masło (60 g)
  • cukier (90g)
  • mak (100 g)
  • jajko (1 sztuka)
  • kasza manna (90 g)
  • twaróg (150 g)
  • szczypta soli

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona !!