Niemiecki makowiec z twarogiem z przepisu mojej babci z niemiec – Genialnie prosty i szybki przepis.

Do  rondelka wlej zimne mleko, dodaj mak, cukier oraz masło. Wymieszaj wszystko trzepaczką i postaw na kuchence na średnim ogniu. Doprowadź masę do września cały czas mieszając.

Kiedy masa nadal się grzeje dodawaj stopniowo kaszę mannę nie przestając mieszać. Zdejmij rondelek z ognia i odstaw na 20 minut do przestygnięcia.

Do miski wrzuć twaróg i dodaj do niego jajko oraz szczyptę soli. Wymieszaj to blenderem lub mikserem, aby powstała gładka masa. Dodaj następnie nasiona maku i ponownie wymieszaj na jednolitą masę.

Żeby wykonać bazę do ciasta połącz w jednym pojemniku mąkę z masłem, cukrem oraz szczyptą soli. Możesz to zrobić przy pomocy dłoni lub blendera.

error: Treść zabezpieczona !!