Zupa „Odporność Plus” dla dbających o linię – bez ziemniaków! Schudniesz 2 kilo w ciągu miesiąca.

  • półtora-2 litry wody
  • 300 g kurczaka (filetu)
  • 300 g brokułów
  • Korzeń selera
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka korzenia imbiru (startego)
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • Zioła i sól do smaku

Jak ugotować zupę dietetyczną?

Kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj (pamiętaj o posoleniu wody).Warzywa obierz i umyj. Marchewkę zetrzyj na tarce, cebulę pokrój w półplastry, a seler w kostkę.

Wrzuć warzywa do wywaru i gotuj 5-10 minut. Gdy seler będzie miękki, dolej oleju roślinnego. Gdy zupa się zagotuje, dodaj imbir i zioła i zdejmij ją z ognia. Po odczekaniu 10 minut zupa jest gotowa do spożycia.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!