Przygotuj biszkopt. Ubijaj jajka z cukrem za pomocą miksera na wysokich obrotach przez około 10-12 minut, aż utworzy się puszysta pianka. Na koniec dodaj cukier waniliowy, sól i wymieszaj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiej przez sito i dodawaj do miski etapami. Lekko wymieszaj od dołu do góry.
Wymieszaj wodę z 2 łyżeczkami ciasta, wylej na brzeg miski i ponownie dokładnie wymieszaj ciasto od dołu do góry.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem i posmaruj cienką warstwą masła. Wylej na nią ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 12 – 15 minut w temperaturze 180 ° C.
Sprawdź gotowość wykałaczką, jeśli biszkopt będzie już idealnie upieczony, pozwól mu całkowicie ostygnąć. Następnie przetnij go na pół i, jeśli to konieczne, przytnij krawędzie nożem tak, aby były proste.