Twarogowe ślimaczki w kilka chwil – pokochasz je od pierwszego spróbowania.

Pozostaw na pół godziny, w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. W tym czasie do miski przesiej przez sito pozostałą mąkę, dodaj sól oraz cukier i wymieszaj delikatnie łyżką. Następnie dorzuć miękką margarynę oraz śmietanę (koniecznie w temperaturze pokojowej). Bo zamieszaniu całości dołączamy wyrośniętą masę drożdżową i dokładnie ugniatamy ręką.

Po wykonaniu powyższych kroków ciasto należy przykryć (np. ściereczką) i odstawić na dodatkowe piętnaście minut, by pozwolić składnikom lepiej się połączyć. Po odczekaniu masę ponownie zagniatamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, czekając aż podwoi swoją objętość.

W tym czasie możemy przystąpić do przygotowania nadzienia. Jest to bardzo prosta czynność – wystarczy wymieszać wskazane składniki aż będzie gładkie oraz jednolite. Po tym przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w temperaturze pokojowej.

error: Treść zabezpieczona !!