Smaczna roladka marchewkowa – Zjadam ją nawet po 22.00 i chudnę

Roladka marchewkowa to wspaniałe i wykwintne urozmaicenie diety wegetariańskiej. To pyszne i zdrowe danie, powinno się znaleźć w menu każdego, kto zwraca uwagę na to co je i dba o zdrowe żywienie.

Fantastycznie sprawdzi się podczas przyjęć i prywatek, ponieważ wygląda niezwykle kusząco i zaskakuje kolorem. Danie, które wszyscy znają zostało zmodyfikowane tak, by na nowo kusić i zachwycać. Rolada w nowej odsłonie jest pyszna, smakowita i niezbędna na każdym stole. Tylko jeden przepis a może z niego powstać nawet kilka smaków.

Ten wspaniały przepis można zrobić na słono lub słodko, w zależności od preferencji smakowych i okazjonalnej potrzeby. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Można zrobić dwie wersje bo marchewkowa rolada wspaniale wypadnie zarówno jako przystawka i jako pyszny deser.

Marchewkowe cudo na każdym stole! Zaskoczenie niezwykłym daniem, gwarantowane.

A oto przepis:

  • 750 g marchwi
  • 5 jajek
  • 1,5 łyżki stołowej masła
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka cukru (tylko w wersji na słodko)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • przyprawy do smaku

Przepis – nadzienie na słono:

  • 200 g puszystego twarogu
  • 1 pęczek koperku + dowolne zioła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Przepis – nadzienie na słodko:

  • 200 g puszystego twarogu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • odrobina wanilii

Sposób przygotowania: Obrane marchewki należy zetrzeć na grubej tarce, następnie należy je podsmażyć lekko na maśle i dusić pod przykrywką ok. 5 min. do miękkości, wystudzić.

error: Treść zabezpieczona !!