Niemiecki makowiec z twarogiem z przepisu mojej babci z niemiec – Genialnie prosty i szybki przepis.

Przygotuj okrągłą formę do pieczenia z odłączanym dnem (może mieć 18 cm średnicy). Przykryj ją papierem do pieczenia, rozprowadź równomiernie na dnie połowę bazy do ciasta i ubij delikatnie.

Następnie wlej przygotowaną masę twarogową z makiem, a na samą górę rozprowadź na cały powierzchni pozostałą część ciasta.

Rozgrzej piekarnik na 180 stopni i piecz ciasto przez około 45-50 minut, aż góra będzie dobrze zrumieniona. Ciasto powinno zostać wyjęte z formy dopiero jak całkowicie ostygnie.

Kiedy już będzie chłodne włóż je do lodówki na co najmniej godzinę lub dłużej. Makowiec z twarogiem jest już gotowy. Życzymy smacznego!

Ciasto z twarogiem i makiem jest idealnym deserem do filiżanki herbaty lub kawy. Na pewno posmakuje też dzieciom.

To co najbardziej urzeka w tym cieście to połączenie delikatnego kremu twarogowego oraz chrupiącego spodu i góry. Przygotuj ciasto z naszego przepisu, a na pewno nie będziesz żałować i przygotujesz je jeszcze nie jeden raz!
Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!